неделя, 13 януари 2013 г.

Хазал Кая

 Турската Актриса с рождено име Лейля Хазал Кая (но по-известна като Хазал Кая) е една от най-известните актриси сред зрителите, които следят турските сериали излъчващи се по големите български телевизии.
На възраст от едва 22 години Хазал Кая е истинска звезда в страната . Тя е родена в Югоизточна Турция на 1 октомври 1990 в град Газиатеп.
Макар в семейството и да има много юристи и адвокати от малка Хазал Кая се занимава с изкуство или по-точно с музика – тя свири на цигулка. Въпреки това от 7 годишна изразява желание да се занимава с кино и следи с интерес турските и чужди продукции, които се излъчват по местните телевизии.
Когато е учела в италианския лицей в Истанбул тя предприела първата стъпка към своята мечта – да бъде голяма актриса, като започнала да взема уроци по актьорско майсторство. Нейна учителка била прочутата в Турция и във филмовите среди Айла Алган.
В началото участва най-често в телевизионни реклами. Постепенно започват да я канят в реклами и като гост актрист в няколко турски продукции. Но пътят й към истинската слава започва след първата й главна роля в младежкия сериал „Ангел Пазител“. Там тя играе ролята на момиче, което е загубило най-важното за всеки човек – семейството си. Освен това тя е загубила и паметта си, което допълнително усложнява ситуацията. Единственият, който е наблизо да я предпазва от суровия живот е нейният брат , който я следва навсякъде – именно той е нейният ангел-пазител, но самият той се влюбва в друго красиво момиче.
Въпреки, че няма университетско образование по актьорско майсторство Хазал Кая впечатлява големите продуценти в страната и те я канят в някои продукции, в които актьорите са големите звезди от бранша.
Първото й участие в наистина комерсиален сериал е това в „Забраненият плод“, където играе ролята на дъщеря на турски богаташ. Изключително сложна история, преплетена с много драматични моменти. В този сериал Хазал Кая се справя прекрасно. Това автоматично довежда до поканата й в следващ сериал – „Огледален свят„.

Няма коментари:

Публикуване на коментар