неделя, 13 януари 2013 г.

Главните герои

Някой от актьорите от сериала „Огледален свят“ са познати на част от публиката с участието си в други сериали, като Хазал Кая, която участва в „Забраненият плод“ и Джейда Атеш в сериала "Мечтатели", а други виждаме за първи път. Част от актьорският екип са и актьорите Дениз Оур, Вахиде Гьордюм, Чаатай Улусой, Мелих Селчук, Метин Чекмез и др. Главните роли се изпълняват от Хазал Кая в ролята си на Фериа; Вахиде Гьордюм, чиято героиня е Зехра (майката на Фериа); Метин Чекмез в ролята си на Ръза като съпруг и баща; Чаата Улусой, който се превъплащава като богаташки син в ролята си като Емир; Джейда Атеш играеща коварната Ханде; Йосуф Акгюн в ролята на Корай и др.
Със сериала „Огледален свят“ и невероятния му сюжет, актьорите стават по-популярни не само в Турция, но и в другите държави, в които се излъчва. Хазал Кая успява да спечели сърцата на публиката и в момента е една от най-популярните съвременни турски актриси. 
Според анализите на всички сериозни специалисти в бранша сериалът „Огледален свят“  достигна изключителна популярност сред зрителите, тъй като историята, която се развива в него е изключителна интересна, драматична, изпълнена с напрегнати моменти, любов и драма.
Фериа
Актрисата Хазал Кая, известна в България от няколко турски сериала, които бяха излъчвани по големите телевизии, е една от героините в новия сериал „Огледален свят“.
Сериалът разказва любовната история на бедно момиче и богато момче, които се запознават в елитен университет и се влюбват. Посредством запознанството с богатото момче главната героиня Фериа се сблъсква се непознатия, хладен свят на богатите, за който не знае нищо.
Принудена от много обстоятелства Фериа се принуждава да се преструва на такава, каквато не е. Тя започва да излиза с богатите, но за да оцелее в техния свят, тя започва да им подражава.
В новия сериал Лейля Хазал Кая играе ролята на главната героиня – Фериа. Тя се справя изключително успешно с ролята, в което можете да се убедите, ако просто гледате сериала.
Преди да се снима в „Огледален свят“ тя участва в много телевизионни реклами и кратки роли в разни сериали, но е най-известна с ролята си на Нихал в сериала „Забраненият плод“, който беше излъчван от една от големите български телевизии. Този сериал стана хит не само в България, а и в Турция.
По-интересното е, че когато участва в този сериал Лейля Хазал Кая още не е завършила дори средното си образование, а става най-известната ученичка в Турция и в доста други Балкански страни, в които се излъчва сериалът „Забраненият плод“.
В самото начало младата Хазал Кая разчита на майка си за мениджърството, но когато става наистина известна наема някои от най-добрите мениджъри на известни актьори в Турция. Там тя става истинска звезда!

Емир
Чаатай Улусой се въплъщава в ролята на Емир – красиво момче, с много възможности, идващо от друг за Фериа свят – светът на лукса и парите.
Виждайки непозната и много красива Фериа, той се влюбва в нея, но и тя също не му устоява и е привлечена от Емир.
Любовта им е в своя зародиш, но тя ще трябва първо да премине през много перипетии, изпитания, единствено след които ще могат да разберат колко силно са привързани един към друг и има ли смисъл да се борят един за друг.
Зараждането на любовта между Емир и Фериа предизвиква недоволството и завистта на останалите. Едва тогава Фериа ще разбере недостатъците на този мечтан свят, ще разбере, че такива обикновени момичета, макар и красиви, не са добре дошли в света на лукса и парите.
Ханде
В ролята на Ханде се превъплъщава красивата актриса Джейда Атеш позната ни като героинята Лейля от сериала „Мечтатели“.
Джейда Атеш е приятелка на Емир, както и негова колежка. Тя е от онези момичета, идващи от богат свят, в който парите са на почит, а скромността и покорството са чужди думи. Тя изглежда като момиче, което разполага с много възможности, момиче, на което не би могло никое момче да устои. Тя е красива по онзи нахакан и дързък начин, непонятен за Фериа. Въпреки всичко това, Емир е впечатлен не от нея, а от Фериа. Това кара Ханде да стане изключително коварна спрямо отношението си и бъдещото си държание към Фериа.
Завистта и пренебрежението се засилват, когато Ханде осъзнава, че те са заедно и няма повече какво да направи, за да попречи на щастието на двамата влюбени.
Още с идването на Фериа тя показва своето пренебрежение, високомерие и недоволство към нея. Ханде не може да се примири, че такова обикновено и бедно момиче е привлякло вниманието на такъв красив мъж и джентълмен като Емир. Ханде се опитва всячески да изпълни подлия си план - да унижи и злепостави Фериа, да й покаже и докаже, че тя не е желана в тяхното обкръжение. Ханде се опитва да й втълпи, че тя не е нищо повече от просто еднократно увлечение.
Зехра
Зехра (Вахиде Гьордюм) е скромната, любвеобилна майка, денонощно трудеща се, за да осигури най-необходимото за семейството си. Работата й като чистачка в богата къща в един от най-богатите квартали в Истанбул, а именно кварталът „Етилер“, се оказва недостатъчна, за да покрие нуждите на нейната дъщеря и цялото й семейството. Тя заедно с дъщеря си Фериа, съпругът си Риза и двамата си синове живеят в подземния етаж на богаташката къща, в която работят.
Зехра се опитва да запази хармонията, обичта и спокойствието в семейството си, въпреки тежките времена и условия, в които се налага да живеят. Тя е любяща майка и подкрепя дъщеря си Фериа във всяко едно отношение. Дава й своята любов, надежда и подкрепа. Насърчава я в желанието си да завърши и да има добро образование, да просперира в живота и да се измъкне от мизерията и нищетата, за да заживее един по-добър живот, този който Зехра не е имала.
Ръза
В ролята на Ръза играе Метин Чекмез, който е познат и обичан актьор от ролите си в няколко популярни сериала като един от тях е известния в България „1001 нощи“.
Риза е бащата на Фериа и съпругът на Зехра. Той работи като портиер и домоуправител на богаташка къща, в която живеят. Тя се намира в един от най-богаташките райони на Инстанбул – квартала „Етилер“
Ръза е изключително строг с всичките си деца, особено с Фериа. Той е недоверчив по отношение на съвременните ценности, към които се обръщат днешните младежи, за това той се опитва да възпита децата си възможно най-добре като ги научи на ценностите на живота
Ръза се страхува да не се случи нещо лошо на скъпата му и прекрасна дъщеря Фериа. Затова се опитва да я държи изкъсо, въпреки че Фериа е изключително кротко и добро момиче, на което може да се има доверие.
Въпреки строгия си характер външно, Риъа всъщност обича Фериа, помага на семейството си с каквото може, насърчава и подкрепя умната си и красива дъщеря във всяко нейно начинание.
Той вярва в успехите й, но се страхува да не би някой да му я отнеме и да не бъде повече пред очите му.

Няма коментари:

Публикуване на коментар